Zlato roste přes negativní náladu

  • -

Zlato roste přes negativní náladu

Kategorie:Novinky

Ve středu 12.7 vyrostlo zlato o 26 dolarů. Nižší než očekávaná inflace, zveřejněná ve středu dopoledne, začala srážet očekávané výnosy na dlouhém konci dluhopisové křivky a spolu s růstem třicetiletých dluhopisů se i zlato posunulo z nižších 1900 a něco za unci k 1960. To vše v souvislosti s klesajícím dolarem.

Je vhodné poznamenat, že zlato DSI (denní nálada) ten den začala na pouhých 25 %. BPGDM (Gold Miners Bullish Percent Index) na 35,7 % (RSI na 2,5 %). Na trhu stále dochází k odlivům z ETF, nízké jsou futures pozice obchodníků. Globálně dochází k přesouvání zlata ze západu na východ, například Čína nakupuje oficiálně už osmý měsíc v řadě.

Mezitím Larry Fink z Blackrock, což je největší správce aktiv na světe, varuje, že zadlužení Spojených států se vymyká kontrole. Státní dluh ve Spojených státech přesahuje 32 bilionů dolarů. Úrokové platby z tohoto dluhu činily za posledních devět měsíců 652 miliard USD, což představuje 25% nárůst ve srovnání s minulým rokem a toto číslo bude v souvislosti s otáčením dluhopisů dále stoupat.

Nejnovější příspěvky

img
img
img